KernTalentenanalyse

bontebouwplaatsOm je KernTalenten te achterhalen krijg je van mij een eenvoudige vragenlijst, die je mee zal nemen naar je kindertijd. Op basis van je favoriete speelgoed en de spelletjes die je als 4 tot 12 jarige het liefst speelde, bepalen we jouw KernTalentenprofiel. Eigenlijk heel logisch omdat de KernTalentenmethode ervan uit gaat dat je als kind ergens mee speelde omdat je eigenlijk zo bent. Bijvoorbeeld een kind wordt niet creatief door met LEGO te spelen, maar speelt graag met LEGO omdat het creatief ís. Misschien denk je nu: “maar ik weet helemaal niet meer waar ik toen graag mee speelde” Dat is helemaal niet erg, de ervaring leert dat de herinneringen vanzelf boven komen drijven bij het, begeleid door mij, doorlopen van de vragenlijst.

In de KernTalentenmethode worden 23 KernTalenten onderscheiden. Elk KernTalent bestaat uit verschillende componenten. Deze componenten kunnen klassieke talenten zijn, (kern)competenties, vaardigheden, eigenschappen, karaktertrekken en kernkwaliteiten. Sommige componenten komen in verschillende KernTalenten terug.

De betekenis van elk KernTalent en de bijbehorende componenten wordt beïnvloed door je score op de andere KernTalenten. Daarom is de KernTalentenanalyse echt specialisten werk. Alleen een opgeleid en erkend KernTalentenanalist is in staat om een goede interpretatie te maken van de combinaties en wegingen van de KernTalenten in zijn geheel. Elk rapport is daarom een maatwerk document waarin jouw unieke KernTalentenprofiel helemaal staat beschreven.