Van studie tot nu

Nu ik terugkijk op mijn middelbare school periode zie ik dat ik van mijn KernTalenten af aan het drijven begon te raken en daar had ik toen uiteraard helemaal geen erg in. Daarom ben ik er ook mee doorgegaan toen ik ging studeren.

Na een rampzalig 1e studiejaar aan de Universiteit Enschede ben ik daar naar de HEAO gegaan om commerciële economie te gaan studeren.

Een van de hoofdvakken bij die studierichting is bedrijfseconomie. Cijfers, cijfers en nog eens cijfers. Alles moest tot na de komma precies kloppen. En ik weet nu dat dat een van mijn kleine KernTalenten is. Dat leidt dus tot frustratie en energieverlies.

IMG_20141024_0001Op mijn 24ste studeerde ik af en ging ik de arbeidsmarkt op. Het devies daar was, nog veel meer dan op de middelbare school, wat niet goed gaat dat moet beter. Dus het ene na het andere frustrerende beoordelingsgesprek bij een reeks van werkgevers is het gevolg. Om voortdurend gedwongen te worden je kleine KernTalenten in te zetten is niet bevorderlijk voor je welbevinden en het vreet energie. Het is een recept voor Burn-out. Toch heb ik dat handig weten te omzeilen door telkens voor ik echt uit dreigde te vallen een nieuwe baan te zoeken. Dat is ruim 15 jaar goed gegaan…

Uiteraard moest deze loopbaantrein een keer ontsporen en dat is dan ook gebeurd. Nu 3 jaar geleden en toen viel het kwartje wel en ben ik bewust mijn leven anders in gaan richten.

De KernTalenten analyse die ik heb laten maken heeft mij enorm veel inzicht gegeven in wat ik echt werkelijk leuk vind en waar ik echt blij van wordt. Heel diep van binnen wist ik dat al, alleen door het nu in de KernTalentenanalyse bevestigd te krijgen kan ik er echt met volle kracht mee vooruit en dat is pure winst!

Ik ben nu 41 en heb het roer compleet omgegooid. Het is nooit te laat om dat te doen: wanneer je gaat werken vanuit je sterke KernTalenten dan kan je de vaardigheden die je misschien nog niet helemaal ontwikkeld hebt (zoals ik) binnen no time bijleren en kan je gaan ervaren hoe het voelt om vanuit je eigen kracht aan de slag te gaan!

Wat is jouw verhaal? Ik hoor het graag! (Deel het hieronder of stuur me een mail: info@kernkompas.nl)