Hokjesdenken

tray-316290Onlangs sprak ik tijdens een netwerkbijeenkomst met een andere coach.  Ik wilde haar graag uitleggen hoe de KernTalenten methode in elkaar steekt en ik stak mijn Elevatorpitch af.

Groot was mijn verbazing toen zij niet gelijk net zo enthousiast was als ik over de methode. Sterker nog zij vond mijn verhaal warrig en onduidelijk en ik moest maar snel gaan oefenen om mijn verhaal duidelijker te maken. Huh, ik niet duidelijk? Ik was met stomheid geslagen, er was toch niks mis met mijn verhaal? Waarom kwam dit niet bij haar binnen?

Jeetje, wat nu? Ik was even stil en liet haar verder praten. Vol trots vertelde zij dat zij altijd de DISC methode gebruikte. Deze methode was lekker snel en dan had je binnen no time in de gaten met welk type je te maken hebt. De DISC methode werkt met kleuren (Rood staat bijvoorbeeld voor een extravert en denkend persoon).

Oké, deze coach had dus heel veel behoefte aan een snelle indeling van mensen in een bepaald type. En dan ook liefst niet al te veel keuze. 8 types dat is lekker overzichtelijk en goed te onthouden. Zij had duidelijk behoefte aan HOKJES.

Is dat dan verkeerd? Nee, natuurlijk niet. We doen dat allemaal dagelijks. Bijvoorbeeld om complexe informatie die we waarnemen snel te kunnen categoriseren: Wanneer je iets met twee poten en vleugels ziet, dan weet je dat het een vogel is. Je hoeft zo niet elke vogel (mus, kraai, arend) apart te beoordelen, maar je kan ze in de groep “vogels” plaatsen.

De KernTalentenmethode kent echter GEEN HOKJES. Wij gaan ervan uit dat ieder mens uniek is en dus ook zijn eigen unieke KernTalentenconstellatie heeft. Dit is wat deze methode nu juist zo goed maakt. Tuurlijk er zijn 23 KernTalenten en dit zou je ook als “hokjes” kunnen zien. Echter doordat KernTalenten onderling elkaar kunnen versterken of juist verzwakken, ontstaat een misschien wel oneindig aantal mogelijke combinaties en is de analyse dus echt een persoonlijk document.

Veel mensen hebben de hokjes nodig om zich veilig te voelen en bevestiging te krijgen dat hun wereldbeeld nog steeds klopt. Ik denk dat de coach die ik sprak in deze categorie thuishoort (en anders haar cliënten). Prima, niks mis mee. Maar zelf denk ik graag buiten de hokjes om en daardoor voelde ik mij ook nooit prettig met de diverse methoden die mensen wel in groepen indelen.

Ik zelf vind het een erg prettig idee dat ik een uniek persoon ben met een unieke set KernTalenten, die ik kan inzetten om mijn eigen unieke stempel op de wereld (of in elk geval dat stukje waarop ik invloed kan uitoefenen) te drukken.

En jij, pas jij in een hokje? Laat hieronder een reactie achter of mail me op info@kernkompas.nl.