Wat Hockey en KernTalenten verbindt

london-227176_1920Onlangs deelde ik op facebook deze uitspraak van Martin Seligman (Een van de meest toonaangevende psychologen van de 20ste eeuw): “maak je geen zorgen over je zwakten, maar ontwikkel je sterke kanten.” Dit is precies waar het om gaat bij de KernTalenten methode!

In de presentaties die ik geef, gebruik ik om dit principe goed uit te leggen altijd het voorbeeld van Marc Lammers, die jarenlang de hockeycoach was van het Nederlands damesteam.

In dit filmpje legt hij uit waarom zij geen wereldkampioen werden en hoe hij het samen met zijn team heeft omgekeerd:

In Nederland zijn we er heel erg op gericht om van een 4 een 6 te maken. Die 8 die je had op je sterke punt (De “tip in” van Sylvia Karres) wordt dan ook vanzelf een 6 omdat je je daarop niet richt. Wanneer je je wel op je sterke punt richt wordt de 6 alweer heel snel een 8 en daarna race je in no time door naar de 10 en dan exceleer je. Hoe gaaf is dat?

Wil je ook weten wat jouw “tip In” is? Een KernTalentenanalyse laat het je zien!

Of voor leidinggevenden/HR professionals: Wilt u weten wat de “tip in” is voor uw medewerkers? Juist: Een KernTalentenanalyse laat het je zien!